Home Forums Newsletter Plugin Support Why has profile url https instead of http?

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Posts
  • #9359
    intuthijs
    Participant

    Hi Stefano,

    How come that the profile url of Subscribers in one blog have http url, while in another blog they all have https url’s?

    Example:
    http://www.intu-jewelry.nl/wp-content/plugins/newsletter/do/profile.php?nk=83-5ca9xxxxx
    https://www.physixfactor.com/wp-content/plugins/newsletter/do/profile.php?nk=663-29b9xxxxx

    The https gives a nontrusted message, when clicking on the {email_url}. Both blogs have Newsletter version 3.3.9 installed, as far as I can see with the same configuration.

    Are there any settings that I could change?

    Thanks for helping me out.

    Kind regards,
    Thijs from the Netherlands.

    #9364
    Stefano
    Keymaster

    Try to check the main options of WordPress, and look for the “site url”. Probably you have the administration side in https (?).

    #9366
    intuthijs
    Participant

    Hi there, I checked via PHPMyAdmin.

    But… In the WP database, under wp_options, option_name=siteurl and option_value=http://www.physixfactor.com (no https://…)?

    So that looks correct!

    Very strange, since the email_url (webview of the newsletter) goes to:
    https://www.physixfactor.com/wp-content/plugins/newsletter/do/view.php?id=5&nk=14-1ce04xxxxx

    #9368
    Stefano
    Keymaster

    So have you a plugin, maybe a security one, which force the https for the administration side? The url may be changed when Newsletter asks for it.

    #9369
    intuthijs
    Participant

    Hi Stefano,

    Yes, I had a Limited Login Attempts plug-in, I removed, but nothing has changes.
    When creating a new subscriber, it still gets a https:// profile url…

    #9370
    intuthijs
    Participant

    I have downloaded all WP files including all plugins to my local PC (via FTP).
    I searched all files on the keyword https

    In the stats folder (of WP installation) I found https: urls’ like:
    45 0.05% https://www.physixfactor.com/training-cursus-advies/
    72 0.08% https://www.physixfactor.com/akoestische-projecten/bos-exhaust-systems/

    This is strange, since they are/were common http: pages….

    Does that give you a clue?

    #9374
    intuthijs
    Participant

    Good news, problem solved.

    It looks like the software needed time to change https back into http!!!
    After checking it a couple of times, since removing the login attempt plugin, it has now reset all profile url’s into http!

    Thanks for your suggestion!

    #9377
    Stefano
    Keymaster

    Good to hear that from you! Have a nice day!

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
×