Home Forums Newsletter Plugin Support No eMail send – "Subject" missing

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #20053
    hfisch
    Participant

    Hello Stefano,

    thank you for your great PlugIn which I am using in version 3.8.8 … at least from what I can see in the overwhelming amount of configuration available. The more the better. 🙂

    Unfortunately I can’t get it sending confirmation eMails to a subscriber. I’ve set up the log and here’s an excerpt from it:

    ...
    15-01-2016 10:44:11 - DEBUG - 48,2 MB - Replace start
    15-01-2016 10:44:11 - DEBUG - 48,2 MB - Replace end
    15-01-2016 10:44:11 - DEBUG - 48,2 MB - mail> To: xxx@xxxxxx.xx
    15-01-2016 10:44:11 - DEBUG - 48,2 MB - mail> Subject: 
    15-01-2016 10:44:11 - DEBUG - 48,2 MB - mail> Subject empty, skipped
    15-01-2016 10:45:21 - DEBUG - 48,2 MB - hook_newsletter> Start
    15-01-2016 10:45:21 - DEBUG - 48,2 MB - hook_newsletter> Emails found in sending status: 0
    15-01-2016 10:45:21 - DEBUG - 48,2 MB - hook_newsletter> End
    ...
    

    (the xxx@xxxxxx.xx is of course a valid eMail address)

    It appears to me there’s a »Subject« missing. But the only place I can see to set up an eMail-»Subject« is here:

    Newsletter > Subscription Steps > Confirmation
    Confirmation email: {my subject}

    I’ve filled it with a subject regarding to my website. Still no eMail send. 🙁

    Please advice.

    Kind regards,
    Henrik Fisch

    #20054
    Stefano
    Keymaster

    Hi, did you test the sending of emails from your blog from the newsletter diagnostic panel? Can you test it and report possible errors?

    #20055
    hfisch
    Participant

    Hey! 🙂

    Yes, I did test sending eMails using

    Newsletter > Diagnostic > Tests
    Send an email with WordPress

    and it works.

    #20057
    Stefano
    Keymaster

    Ok, and the other test (with Newsletter)? Does it work?

    #20058
    hfisch
    Participant

    Hey again.

    Now I am quite unsure what you mean:

    I’ve already set up a subscriber, set him to »Test subscriber« and tried to send him the »Confirmation«-eMail:

    Newsletter > Subscription Steps > Confirmation
    Send a test

    Does not work with the output in the log file provided in my first post.

    Is this what you mean or is there something different?

    • This reply was modified 6 years, 6 months ago by hfisch.
    #20062
    Stefano
    Keymaster

    Inside the diagnostic panel there are two button to execute two tests. Both are working? If the answer is yes and the reconfirmation is not sent, your provider is filtering the email.

    #20063
    hfisch
    Participant

    eMails are also send with the button [Send few emails with Newsletter]. Altogether three: One with PLAIN, one with HTML and one with both.

    What about this »Subject empty, skipped« in the log-file (see my first post above)? It looks like there’s somewhere a subject which need to be set and which isn’t. But I can’t find any.

    #20064
    hfisch
    Participant

    Uh, oh,

    suddenly it starts to work. I have no idea what’s going on but eMails are now send through your PlugIn.

    Thank you for your quick support! 🙂

    Kind regards,
    Henrik

    #20065
    Stefano
    Keymaster

    Has the confirmation email an empty subject?

    #20066
    hfisch
    Participant

    Nope,

    the Subject of the confirmation-eMail is exactly set as defined under

    Newsletter > Subscription Steps > Confirmation
    Confirmation email: …

    The logfile confirms this. 🙂

    Kind regards,
    Henrik

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.